Over Muurikka Nederland

Een Finse klassieker – De Muurikka Outdoor Bakplaat

De enige echte originele Muurikka grillpan werd in de jaren 70 ontwikkeld door Kai Qvist. Het verhaal begint met een idee om de diameter van een grillpanMuurikka Grill pan uit te breiden om zo het oppervlak om op te grillen te vergroten. Na verdere verfijning van het idee ontstond de eerste Muurikka grillpan, gevormd uit het luik van een stalen container. Een nieuw woord werd bedacht voor de Finse volkstaal: Muurikka. Muurikka is in Scandinavië uitgegroeid tot een soortnaam om buiten te koken. En nog steeds worden de Muurikka outdoor bakplaten in Finland geproduceerd. Ze worden gerold uit Fins staal. Na het succes van de bakplaat volgde al snel meer items voor de buitenkok(in).

Muurikka Product Range

De Muurikka Outdoor Bakplaat of grillpan is niet voor niets een legende in Scandinavië. Hele volksstammen hebben er tijdens de lange zomeravonden worstjes op geroosterd en pannenkoeken op gebakken.
Tegenwoordig biedt Muurikka een breed assortiment pannen, ketels, kookgerei en accessoires voor de outdoor kok. Naast de grillpan voor boven het vuur, kwamen er rookovens en gasbranders om ook in de achtertuin en zelfs op het balkon de Muurikka te kunnen gebruiken. Er is zelfs een elektrische variant. De Tesla onder de kookvuren (gebruik groene stroom voor het fijnste resultaat). De verschillende branders kom je ook in de Sommar Keuken tegen. Dit zijn veelzijdige units, waarop je rondom het huis, in de tuin, balkon of op het terras, je maaltijd kunt koken. Ook de Sommar Keuken past bij het basis idee van Muurikka: mensen bij elkaar brengen om gezamelijk bij het vuur te genieten van een heerlijke maaltijd.

Muurikka-site-over-Muurikka

In 2015 gingen Muurikka en het Finse TundraGrill samen, waarmee er een mooie reeks robuuste Finse vuurplaatsen aan het assortiment werden toegevoegd. Lees hier meer over de TundraGrill.

2018 Nieuw
Muurikka neemt het roken van vis, vlees en groenten serieus. Nieuw dit jaar is temperatuurregeling op onze populaire Smoker 1100 en een reeks hout chips (kers, appel, eik en beuk).Muurikka-Smoker

We wensen je veel mooie momenten rond het vuur met vrienden

Peter Quist
Muurikka nederland