Sponsor Schaatsen Lulea

Muurikka sponsor Schaatsen-Luleå

schaatsen-lulea-logo

Vanaf dit jaar is Muurikka sponsor Schaatsen-Luleå. Logisch. Wij hebben wat met Lapland, we komen er vandaan, en voor de actieve buitenkok is het samen met vrienden op houtvuur koken de favoriete afsluiting van een uitdagende dag buiten. En die uitdagende dag buiten, die hebben ze voor je in Luleå.

Schaatsen-Luleå  22 – 25 februari 2018
De enige officiële schaatstocht op zeeijs!

Naast de 3 KNSB GP’s uit de Marathonkalender zijn er toertochten in verschillende afstanden en de mogelijkheid voor diverse activiteiten in het parallel programma; fatbiken, telemarken, hondesleetochten, ijsvissen, outdoor cooking, etc.

www.schaatsenlulea.nl

Met QVIST Outdoor Cooking op kookavontuur in Zweden

Met Muurikka op kookavontuur in Zweden

Afgelopen seizoen hadden TundraGrill en Muurikka Nederland een actie, waarin hun klanten kans maakten op een kookavontuur in Zweden. De gelukkige winnaar was Rob Theunissen. Hij ging j.l. 21 september met QVIST Outdoor Cooking naar Jämland Zweden om deel te nemen aan de Workshop Hunters & Gatherers Zweden. De 5 dagen stonden in het teken van de elandenjacht.

‘Naast de twee (vroege) ochtenden waarop we het veld in gingen voor de elandenjacht werden de dagen gevuld met het verzamelen van bessen en paddenstoelen, fikkie stoken, outdoor cooking, vissen, wandelen, gezellig rond het vuur met een bak koffie, whisky of een lokaal gestookt druppie en ’s avonds stond de hottub klaar om van de dag na te genieten’.

Al met al een groot succes die zeker opvolging krijgt. Rob had z’n volgende vakantie richting Zweden al staan. Begin oktober gaat hij met de Landroverclub naar Zuid Zweden.

Kookworkshop in Jämtland Zweden

Ga jij met Muurikka op buitenkookavontuur in Zweden?

Muurikka en TundraGrill, twee Finse merken die staan voor avontuurlijk buitenkoken, dagen je uit! Zij sturen dit najaar één van hun gezamenlijke klanten op avontuur in Jämtland, Zweden voor een kookavontuur, een 5-daagse reis in het teken van de elandenjacht. We gaan met een lokale jachtgroep op elanden jacht, gevolgd door de volledige verwerking van de eland. We maken burgers, worst en de mooiste delen gaan direct boven het vuur op de Muurikka grillplaat. Daarnaast is er ook tijd om met een vlot het meer op te gaan om te vissen, zijn er ATB’s en is er de mogelijkheid voor een rustige of uitdagende hike. ’s Avonds eten we met z’n allen rond het kampvuur en wie daar zin in heeft eindigt de dag in de hottub.

Wil je in aanmerking komen? Koop dan in de periode 21 mei – 31 augustus bij één van de aangesloten wederverkopers (zie dealers op deze site) voor € 100+ aan Muurikka materialen, mail ons dezelfde dag je gespecificeerde aankoopbewijs en je dingt mee voor deze mooie prijs.

De trip wordt georganiseerd door QVIST Outdoor Cooking. Meer informatie over dit buitenkookavontuur lees je hier

Slee Buitensport

Nieuwe Dealer in Utrecht

Met trots presenteert Muurikka Nederland haar nieuwe dealer in Utrecht: Slee Buitensport. Slee Buitensport is de oudste buitensportwinkel van Nederland. Sinds 1911 kan je bij hen terecht voor je kampeeruitrusting. Daarnaast heeft Slee Buitensport een traditie op het gebied van het uitrusten van expedities, wintersporters en bergsporters.
Begin vorige eeuw begon Frans Slee tegenover de huidige winkel een klein magazijn als opslag voor de Nederlandse Toeristen en Kampeer Club, de NTKC. Het magazijn groeit uit tot een winkel, waar tenten, tassen en kleding werd verkocht. Niet lang daarna haalde Frans Slee producten uit het buitenland. In een tijd dat kamperen gezien werd als iets voor vreemde vogels, maakt Frans Slee zijn eerste tent. Hij was toen 18 jaar. Niet veel later introduceerde hij de eerste Primus brander in Nederland.

Platbrood

ACTIE – Bij een Muurikka grillplaat ontvang je nu een broodpakket voor platbrood

Tot 1 juni 2017 ontvang je bij iedere Muurikka Grillplaat een broodpakket voor het bakken van Fins platbrood, Gáhkku, zoals de Samen in Lapland dat bakken. 

Gáhkku, letterlijk vertaald  steenbrood is het traditionele brood van de Samen. De naam verwijst niet naar de consistentie, maar naar de bereidingswijze van het brood. Oorspronkelijk werden de broden op hete stenen gebakken. Een Muurikka is echter een goed alternatief voor de vlakke stenen. En het voordeel is dat je een Muurikka een stuk eenvoudiger meeneemt. Daar kwamen ook de Samen achter. 😉 Dat verklaart het succes van de Muurikka in In Scandinavië. Veel meer dan een vuurtje en de grillplaat heb je niet nodig voor het bereiden van een complete maaltijd!

*) Deze actie loopt alleen via de deelnemende dealers. Een overzicht vind je hier

fotowedstrijd-2016

Winnaars Fotowedstrijd bekend

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

We waren blij verrast door de vele inzenders. Het was m.n. in de laatste dagen een nek aan nek race tussen de verschillende deelnemers.

Pieter van Katwijk – Eerste prijs
Workshop ‘Wild’ in Zweden

Joyce de Hoog – Tweede prijs
Workshop ‘Wild’ op de Veluwe

Marcel Duerink – Derde prijs
Workshop ‘Koken op houtvuur’ in Ommen

We feliciteren de winnaars met hun mooie prijzen. Binnenkort mogen we hen ontvangen op één van onze activiteiten.  Alle anderen hartelijk bedankt voor je deelname en hou het vuur brandend!

Wedstrijd-2016

FOTOWEDSTRIJD 2016

Met de zomer voor de deur hebben QVIST Outdoor Cooking, Muurikka en Tundra Grill een leuke wedstrijd voor de avontuurlijke buitenkok.

Je maakt kans op een unieke meerdaagse workshop in Zweden, een workshop op de Veluwe of een workshop in Ommen.

 

De prijzen

  • 1e prijs Hunters & Gatherers Zweden: Meerdaags kookavontuur in Zweden (incl. vlucht)
  • 2e prijs Hunters & Gatherers: Workshop Wildbereiding op de Veluwe
  • 3e prijs Go Slow: Workshop Koken op houtvuur in Ommen

Deze en meer activiteiten vind je in de jaaragenda van QVIST Outdoor Cooking.

 

Meedoen is simpel

Maak een foto met in de hoofd- of bijrol het gietijzer van QVIST, een Tundra Grill of één van de producten van Muurikka, post hem z.s.m. op de Facebook pagina van QVIST, Muurikka Nederland en/of Tundra Grill. Wij zetten hem vervolgens in de tijdlijn van de pagina.  Deel de foto met vrienden voor zoveel mogelijk likes. Voor de classificatie van een foto tellen we de likes op de verschillende pagina’s bij elkaar op.

 

De voorwaarden

  • De inzender heeft het beeldrecht van de ingezonden foto;
  • Er is geen limiet aan het aantal foto’s dat je mag inzenden; iedere deelnemer maakt echter kans op maximaal één prijs;
  • Met de deelname aan deze wedstrijd geeft de inzender aan dat QVIST de foto voor publicitaire doeleinden kan gebruiken;
  • De prijzen zijn niet inwisselbaar;
  • Degene die op 30 september 2016 middernacht de meeste likes op zijn/haar foto heeft wint de hoofdprijs, gevolgd door de 2e prijs en de 3e prijs.

 

Ga naar Facebook, Like de pagina en doe mee!

Muurikka Outdoor Grillplaat

Samen met vrienden rond het kookvuur.

Onze nieuwe brochure (2016) is uit. Er zijn dit jaar weer een aantal nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Scroll rustig eens door de pdf versie heen of vraag de papieren versie aan. Klik hier